Social
10 aprilie 2022

Regiunea Cernăuți: Un nou scandal religios la Mihalcea (VIDEO)

Regiunea Cernăuți: Un nou scandal religios la Mihalcea (VIDEO)
10 aprilie 2022

Regiunea Cernăuți: Un nou scandal religios la Mihalcea (VIDEO)

Serviciul de presă al Eparhiei de Cernăuți și Bucovina transmite că duminică dimineață, adepții Bisericii Ortodoxe din Ucraina, recunoscute de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, însoțiți de niște persoane înarmate, au acaparat Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate Mihalcea, ce ține de Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Moscovei).

„Într-o secvență video surprinsă de martorii oculari se vede cum parohul bisericii, părintele Serghie, se roagă către Maica Domnului pentru ai proteja pe credincioși și sfântul lăcaș.La ora 7.00, credincioșii au venit la slujba de duminică și au văzut că porțile sfântului lăcaș erau înlănțuite, iar intrarea în biserică era blocată. Pe teritoriul bisericii se află mai mulți bărbați înarmați și îmbrăcați în uniforme militare. La intrarea în satul Mihalcea sunt instalate puncte de control care nu permit cetățenilor ucraineni să intre în localitate. Este evident că acțiunea de acaparare a bisericii este bine planificată și pusă la cale de acele forțe care doresc din răsputeri ca Ucraina să fie învinsă în războiul cu Federația Rusă. Vă reamintim că credincioșii din Mihalcea se roagă non-stop, 1155 de zile la rând, pentru dreptul de a-şi mărturisi credința”, se arată pe pagina de Facebook al eparhiei.

Sursa citată mai scrie că la fața locului a intervenit poliția care a încercuit zona din jurul bisericii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2617


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți