Social
Redactor: Mariana Struț
31 ianuarie 2022

Reparația acoperișului cinematografului „Cernăuți”, finanțată de primărie

Reparația acoperișului cinematografului „Cernăuți”, finanțată de primărie
31 ianuarie 2022

Reparația acoperișului cinematografului „Cernăuți”, finanțată de primărie

Cinematograful Municipal ”Cernăuți” va primi 125 000 grivne din bugetul orășenesc. Această sumă de bani va fi rambursată pentru mijloacele  cheltuite de instituție pentru repararea acoperișului.

Reamintim, pe 14 ianuarie 2022, în urma furtunii la Cernăuți, a fost deteriorat acoperișul cinematografului.

În data de 31 ianuarie, în cadrul ședinței, șefa secției de cultură a Consiliului orășenesc Cernăuți, Iulia Saftenko, s-a adresat aleșilor orașului cu propunerea de a găsi fonduri pentru asistența financiară necesară cinematograful ”Cernăuți”, potrivit UA Bucovina.

„Pe 14 ianuarie a fost o furtună la Cernăuți. Atunci o treime din acoperișul cinematografului ”Cernăuți” a fost avariată. Având în vedere că cinematograful ”Cernăuți” este practic unicul care a supraviețuit în ultimii 62 de ani și, de fapt, în ultimii 8 ani, este singura instituție profitabilă care își câștigă existența, iar în perioada pandemiei cinematograful orășenesc nu a sustras din bugetul orașului mijloace. Prin urmare, cer să fie alocate 125 mii UAH asistență pentru cinematograf din cadrul distribuirii fondurilor ne folosite”, a spus Iulia Saftenko.

Oficialul a adăugat că reparația acoperișului a fost făcută de conducerea cinematografului în detrimentul salariilor angajaților. Prin urmare, 33 de deputați ai consiliului orășenesc au votat pentru propunerea Iuliei Saftenko de a oferi sprijin financiar cinematografului ”Cernăuți”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 268


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți