Social
Redactor: Elvira Chilaru
29 octombrie 2020

Republica Cehă și-a închis frontierele: restricțiile ar putea fi prelungite cu încă o lună

Republica Cehă și-a închis frontierele: restricțiile ar putea fi prelungite cu încă o lună

Autoritățile cehe au închis din nou frontierele pentru turiști și au restricționat libera circulație a tuturor persoanelor în întreaga țară, notează BucPress.

Acest lucru s-a întâmplat după înregistrarea unui număr record de cazuri noi de COVID-19 pe zi - 15 mii.

Restricții la intrarea străinilor au fost introduse până pe 3 noiembrie, dar sunt planificate să fie prelungite. De asemenea, sunt închise hotelurile și instituțiile care oferă cazare pentru călători, precum și muzee, galerii, restaurante, cluburi, pub-uri. În locuri publice se pot afla maximum două persoane. Măștile trebuie purtate atât în interior, cât și în exterior.

În ultimele luni, vizele pentru Republica Cehă pot fi obținute numai de anumite categorii de cetățeni - membrii familiei, lucrătorii sezonieri, angajații companiilor de transport și o serie de alte categorii. Sosiți  în țară, aceștia  trebuie să respecte strict măsurile de carantină, să completeze formularele de sănătate și să treacă testul pentru COVID-19.

Guvernul va cere parlamentului să prelungească starea de urgență în Republica Cehă până pe 3 decembrie. Deputații vor discuta despre această inițiativă în dimineața zilei de 30 octombrie, a declarat premierul Andriy Babish.

Ministrul Sănătății, Roman Primula, a menționat că Republica Cehă se află într-o situație în care este necesară starea de urgență. Starea de urgență este în vigoare în Republica Cehă în perioada 5 octombrie - 3 noiembrie.

Vă reamintim că, de miercuri, în Republica Cehă au  fost impuse restricții – nu e voie  să se circule prin oraș  de la 21:00 până la 4:59,  ci doar în cazuri excepționale.

În timpul zilei e posibil de a părăsești locuința  doar pentru serviciu și afaceri, pentru a vizita membrii familiei și pe cei dragi. De asemenea, e permis să se meargă  la cumpărături pentru produse de bază.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 343


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți