Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
14 mai 2019

RoAid (România) a investit circa 75 mii euro pentru reparația Spitalului Oncologic din Cernăuți (VIDEO)

RoAid (România) a investit circa 75 mii euro pentru reparația Spitalului Oncologic din Cernăuți (VIDEO)

Când vorbim despre instituțiile medicale, ne gândim mai întâi la pacienții care ajung pe paturile acelor spitale și la starea în care se află edificiile respective. Acum trei luni și jumătate au început să fie demarate lucrările de reparație a secției de radiologie a Spitalului Oncologic din orașul Cernăuți. Asistența financiară în valoare de circa 75 mii de euro a fost acordată de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, RoAid din România.

Până în prezent au avut loc mai multe vizite și întâlniri de lucru ale reprezentanților Agenției respective și Consulatului General al României la Cernăuți cu conducerea Spitalului Oncologic din Cernăuți și cu muncitorii care îndeplinesc lucrările de reparație, informează BucPress.

O vizită de lucru a întreprins astăzi la Spitalul Oncologic din centrul regional și doamna Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți împreună cu domnul Ionel Ivan, ministru consilier, pentru a vedea cum decurg lucrările la fața locului și pentru a afla de ce ar mai avea nevoie Spitalul Oncologic din Cernăuți pentru a încheia lucrările de reparație și a da în exploatare secția de radiologie.

”Lucrările de reparație din cadrul acestui proiect au început cu trei luni și ceva în urmă, ne-a informat medicul-șef al Spitalului Oncologic din Cernăuți, Ilia Tașciuc. Aș vrea să menționez faptul că lucrările de reparație decurg într-un ritm destul de grăbit, luându-se în calcul și spațiul suficient de mare, aici urmând să fie secția de radiologie a spitalului oncologic. Au fost repartizate de partea română, în special de către Agenția RoAid 75 mii de euro pentru derularea acestui proiect, ceea ce ar însemna peste 2 milioane grivne”, a mai spus Ilia Tașciuc.

La finele lunii mai la Cernăuți va veni un specialist de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România pentru a se întâlni cu conducerea spitalului și a vedea cum decurge derularea proiectului, a menționat doamna Irina Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți.

Menționăm faptul că lucările de reparaţie a secției de radiologie a Spitalului Oncologic au loc în baza Acordului semnat la Bucureşti în iulie  2018 între Administrația Regională de Stat Cernăuți și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare din România (RoAid).

De precizat că, RoAid, în calitate de implementator al proiectului, va dona fondurile pentru renovarea Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuţi, iar Direcţia Construcţii Capitale din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, în calitate de beneficiar al proiectului, va primi fondurile cu titlu de donaţie și va asigura prestarea lucrărilor de renovare a Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuţi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
BucPress TV prezintă un reportaj video de la Spitalul Oncologic din orașul Cernăuți

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 727

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți