Social
Redactor: Elvira Chilaru
19 octombrie 2021

România a înregistrat o scădere record a numărului de pensionari

România a înregistrat o scădere record a numărului de pensionari
19 octombrie 2021

România a înregistrat o scădere record a numărului de pensionari

Din iunie anul trecut până la mijlocul acestui an numărul pensionarilor s-a redus  cu peste 61 de mii de persoane. Acesta este cel mai mare declin înregistrat din 2013.

Numărul pensionarilor din România scade de la an la an. Datele de la Ministerul Muncii arată că la sfârșitul lunii iunie, 4.900.000 de români erau pensionari, cu 61.000 mai puțini decât în iunie 2020.

În primele nouă luni ale acestui an, România a pierdut aproape 39.000 de pensionari. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în iulie-august.

Majoritatea pensionarilor din România sunt bărbați. Potrivit Institutului Național de Statistică al României, pensia medie în România este de 1.500 lei (aproximativ 9.200 grivne), cu o creștere de peste 20 la sută în ultimii doi ani.

În Ucraina, numărul pensionarilor de asemenea, se reduce cu 100-300 de mii de persoane în fiecare an.

În 2018, erau 11,7 milioane de pensionari, iar acum numărul lor este de 10,9 milioane de persoane.

În mai puțin de un an, numărul pensionarilor din Ucraina a scăzut cu aproape 200 de mii, potrivit Fondului de Pensii din Ucraina.

Cel mai mic număr de pensionari se află în regiunile Transcarpatia, Volyn și Cernăuți. Majoritatea sunt în Harkov, Donețk, Dnipropetrovsk și Kiev.

Conform statisticilor, 4.195 milioane sau 38,3% dintre pensionarii ucraineni primesc 2.478,2 grivne  pe lună. 15,6% sau 1.716 milioane primesc 1.841 grivne.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 589


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți