Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
08 aprilie 2022

România continuă să ajute Ucraina în aceste zile de război – BucPress TV Cernăuți

România continuă să ajute Ucraina în aceste zile de război – BucPress TV Cernăuți
08 aprilie 2022

România continuă să ajute Ucraina în aceste zile de război – BucPress TV Cernăuți

În aceste zile deosebit de complicate pentru Ucraina orice ajutor umanitar venit din România, dar și din alte țări europene constituie un sprijin imens. Or, România din primele zile ale războiului și-a deschis larg porțile și a trimis în Ucraina zeci și chiar sute de mașini și tiruri cu ajutoare umanitare.

Pavel Pavlenco, parohul Bisericii „Înălțarea Domnului” din Cernăuți, unde serviciul divin este oficiat în limba română, și-a făcut studiile la Seminarul teologic din Suceava. N-a simțit niciodată nevoia să apeleze la ajutorul foștilor colegi de seminar. Acuma, însă, când tot mai mulți oameni nevoiași, refugiați,  care s-au stabilit cu traiul  la Cernăuți, trec pragul bisericii și solicită susținere, părintele Pavel a fost nevoit să le solicite ajutor fraților din România.

Nu s-a lăsat așteptată rugămintea părintelui Pavel că foștii colegi de la Suceava au și adus la Cernăuți produse alimentare, dar și haine. N-au rămas indiferenți nici localnicii care au contribuit și ei în măsura posibilităților cu ce au avut în gospodăriile lor.

Urmăriți în subsolul acestui text un material video realizat de BucPress TV Cernăuți.

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 297


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți