Social
Redactor: Marin Gherman
22 mai 2020

România oferă Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuți materiale de protecție anti-COVID-19

România oferă Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuți materiale de protecție anti-COVID-19

În contextul pandemiei cu noul Coronavirus, ca parte a angajamentelor asumate la nivel european, Agenția României de Cooperare Internațională pentru dezvoltare a furnizat Centrului Bucovinean de Oncologie resursele financiare în vederea achiziționării de bunuri necesare pentru stoparea răspândirii infecției cu Covid-19, informează Agenția BucPress din Cernăuți.

Sprijinul are ca obiectiv consolidarea serviciilor de asistență medicală pentru a răspunde nevoilor populației afectate de pandemie.

Fondurile au fost utilizate pentru achiziția de măști de protecție, viziere, mănuși chirurgicale și alte materiale de protecție necesare personalului medical.

Acest sprijin reprezintă o continuare a acțiunilor întreprinse de Agenția RoAid, pe linia de sănătate, care în anii anteriori au constat în proiecte de renovare a Spitalului Regional de Oncologie din Cernăuți.

Astfel, în anul 2018 RoAid a contribuit cu suma de 70.000 euro pentru renovarea secției de oncologie din cadrul Spitalului Regional Cernăuți. Ulterior acestui demers și ca urmare a bunei colaborări dintre reprezentanții agenției și ai conducerii spitalului, proiectul a beneficiat de o continuare prin semnarea unui nou acord de colaborare,pentru dotarea saloanelor cu paturi medicale mecanice, în valoare de 20.000 euro.

Donația de anul acesta reprezintă a 3-a etapă a colaborării bilaterale dintre România și în Ucraina în domeniul sănătății, sprijinul acordat de România venind în întâmpinarea eforturilor Ucrainei de a limita răspândirea infecției cu COVID-19.

România continuă să sprijine poporul ucrainean, în spiritul unei relații speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie, precum și al cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, contribuind astfel la parcursul de integrare europeană a Ucrainei, potrivit unui comunicat al RoAid.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 734


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți