Social
Redactor: Marin Gherman
28 februarie 2022

România trimite combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente către Ucraina

România trimite combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente către Ucraina
28 februarie 2022

România trimite combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente către Ucraina

Guvernul României a decis să trimită o a doua tranșă de ajutoare în valoare de 3 milioane de euro către Ucraina constând în combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente, a anunțat duminică Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Hotnews.

"În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României.

Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.", a anunțat duminică Ministerul Apărării.

"România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina.

Sprijin suplimentar manitar și militar urmează să fie trimis în Ucraina".

Dan Cărbunaru a anunțat câteva din măsurile luate duminică în ședința task force a Guvernului.

"Este vorba de o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina în valoare de 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil veste antiglonț, căști, muniție si echipamente militare, alimente, apă si medicamente.

Totodată Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniții ucrainieni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră.", a spus Cărbunaru.

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 402


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți