Social
02 ianuarie 2015

Românii din Ţinutul Herţa au sărbătorit Sfântul Vasile pe stil nou

Românii din Ţinutul Herţa au sărbătorit Sfântul Vasile pe stil nou

Din moşi-strămoşi românii din Ţinutul Herţa, regiunea Cernăuţi sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou pe stul nou. În seara Ajunului, la 24 decembrie, cete de colindători pornesc pe la casele oamenilor pentru a vesti marea bucurie a naşterii lui Hristos.  Colindele româneşti răsună în Ţinutul Herţa începând cu data de 24 decembrie până în cea de-a treia zi a Crăciunului. Iar sărbătorile legate de Ziua Sfântului Vasile sunt marcate în seara de 31 decembrie, precum şi în prima zi a noului an. Acolo în frumoasele localităţi herţene s-au mai păstrat obiceiurile de a ura pe la casele oamenilor, de a umbla cu căiuţii, capra. Se mai înscenează prin sate ceata lui Bujor şi cea a lui Jian. În seara de revelion oamenii devin mai veseli, vin pe la casele oamenilor pentru a le dori în noul an pace şi belşug în ţară, fericire şi noroc în casă, sănătate şi prosperare în viaţă! În prima zi a anului copiii umblă cu Sorcova.

BucPress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 746


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți