Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
11 aprilie 2022

Românii din Frankfurt sunt alături de spitalele și maternitățile din Cernăuți

Românii din Frankfurt sunt alături de spitalele și maternitățile din Cernăuți
11 aprilie 2022

Românii din Frankfurt sunt alături de spitalele și maternitățile din Cernăuți

Românii din Frankfurt sunt alături de spitalele și maternitățile din Cernăuți

De la începutul războiului în Ucraina, statele vecine au fost printre primele care au sărit în ajutorul țării noastre. Zeci și sute de tiruri, mii de tone de ajutoare umanitare au intrat prin porțile Uniunii Europene în Ucraina. Prin vama „Porubne-Siret”, convoiurile umanitare zi și noapte intră în țară cu diverse ajutoare din toate colțurile lumii, care, datorită voluntarilor, ajung la destinație, în cele mai fierbinți regiuni din estul Ucrainei.

Un efort deosebit la organizarea acestor ajutoare umanitare îl au și asociațiile culturale românești din nordul Bucovinei, dar și Consulatul General al României la Cernăuți. Zilele trecute, grației doamnei Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți, în Ucraina au fost aduse din Frankfurt ajutoare umanitare pentru Spitalul de pediatrie din Cernăuți, dar și pentru maternitățile din acest oraș. O parte din ajutorul menit pentru instituțiile medicale din Cernăuți  a fost donată și Liceului nr. 6  „Alexandru cel Bun” din centrul regional, unde sunt cazați circa 30 de copii și tineri refugiați din diferite regiuni ale Ucrainei.  

Un efort deosebit la primirea și distribuirea ajutorului umanitar  i-a revenit domnului Aurel Roșca, președintele Societății medicale „Isidor Bodea” din Cernăuți, medic neurochirug la Spitalulm de pediatrie din centrul regional.  

„Sunt la depozitul din Cernăuți împreună cu reprezentanții a două maternități din Cernăuți. Astăzi vrem din tot sufletul săp mulțumim doamnei consul general al româniei la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu, care a luat o decizie foarte serioasă și ne-a ajutat   

unt la depozitul din Cernăuți împreună cu reprezentanții a două maternități din Cernăuți. Astăzi vrem din tot sufletul săp mulțumim doamnei consul general al româniei la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu, care a luat o decizie foarte serioasă și ne-a ajutat împreună cu cele două asociații de binefacere „Ordo Militaris Teutonicus“, președinte  Domnul Klaus Blos, marele cancelar al ordinului și cavaler pontifical din Grassau și asociația  "StreetAngel e.V.“, avându-l președinte pe  Domnul Sabi Uskhi din Frankfurt am Main, împreună cu doamna Ioana Andrei deasemenea din Frankfurt am Main, să primim ajutoare din orașul Frankfurt am Main si Grassau pentru spitalele din Cernăuți. Ajutorul acordat nouă confirmă faptul că susțineți întregul popor ucrainean în aceste clipe grele”, a spus Aurel Roșca, medic neurochirurg la Spitalul de pediatrie din orașul Cernăuți.

INA, reprezentanta Centrului perinatal din Cernăuți afirmă că în aceste timpuri deloc ușoare pentru noi, foarte multe femei sunt nevoite să-și părăsească locurile de trai și să vină la Cernăuți pentru a naște în condiții sigure și decente. „A crescut cu mult numărul acestor femei care vin să nască la Cernăuți. Noi le primim pe toate. În ultimul timp la Cernăuți sosesc ajutoare umanitare din diferite țări ale lumii. De această dată ajutorul respectiv l-am primit din orașul Frankfurt și sunt sigură că echipamentele medicale, produsele alimentare și igienice pentru copii ne vor fi în viitor de mare folos”, a menționat doamna Ina, reprezentanta Centrului perinatal din Cernăuți.

”Mă numesc Pavlo Marandiuc. Îmi desfășor activitatea la Maternitatea nr. 2 din orașul Cernăuți. Aș vrea să mulțumesc în aceste timpuri grele prin care trece Ucraina pentru ajutorul acordat țării noastre de către alte state, care nu sunt indiferente. Niciodată nu există ajutoare excesive, mai ales acuma când Ucraina se află în război și are nevoie de sprijin și ajutor”, a mai spus Pavlo Marandiuc.  

Oamenii de bună credință din țările europene au promis că vor continua să susțină Ucraina în această luptă grea cu vrăjmașul. Astfel că ajutoarele umanitare nu vor înceta să vină în țara noastră nici în zilele următoare.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video
SPitalele și maternitățile din Cernăuți au primit ajutor de la românii din Frankfurt. Urmăriți un reprotaj realizat de jurnalistul Vitalie Zâgrea.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 258


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți