Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
21 noiembrie 2017

Românii din Stăneştii Bucovinei au ridicat o cruce în memoria victimelor staliniste

Românii din Stăneştii Bucovinei au ridicat o cruce în memoria victimelor staliniste

În localitatea Stăneşti, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi a avut loc sfinţirea unui Monument în memoria victimelor staliniste şi a celor căzute în cel de-al Doilea Război Mondial. Monumentul comemorativ a fost ridicat în curtea bisericii Sfânta Parascheva din localitate şi a fost sfinţit de un sobor de preoţi în frunte cu parohul bisericii părintele Nicolae.

La slujba de pomenire au fost prezenţi creştinii din sat, oficialităţi ale raionului Hliboca, preşedintele Societăţii regionale „Golgota”, prof. Ilie Popescu, reprezentanţi ai presei din regiune.


Un pios omagiu eroilor şi victimelor stalinismului din comuna Stăneşti şi din întreaga Bucovină a adus ministru consilier Ionel Ivan, care a participat la eveniment împreună cu soţia Mioara Ivan. Diplomatul român şi-a exprimat speranţa că toate aceste memoriale ale durerii istorice vor reverbera cu memorialul eroilor români, Crucea de pe Muntele Caraiman. Domnul Ionel Ivan a menţionat că „relaţiile dintre România şi Ucraina continuă să se dezvolte şi împreună vom depăşi problemele apărute pe parcurs”.  Familia Ivan a făcut un gest remarcabil donând bisericii din localitate o sumă modică de bani pentru ca părintele paroh Nicolae să asigure îngrijirea monumentului şi să aprindă o lumânare la Monumentul comemorativ, să depună o floare în memoria victimelor staliniste. 

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1095


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți