Social
Redactor: Marin Gherman
13 octombrie 2019

Românii din suburbia Roșa a Cernăuțiului s-au rugat pentru sufletele martirilor neamului românesc (VIDEO)

Românii din suburbia Roșa a Cernăuțiului s-au rugat pentru sufletele martirilor neamului românesc (VIDEO)

În suburbia Roșa a Cernăuțiului, din inițiativa Societății ,,Golgota” a românilor din Ucraina și cu susținerea Bisericii locale, condusă de părintele Ioan Blaga, a fost organizează o Slujbă de comemorare a Martirilor Neamului românesc, localnici din Roșa , care au fost deportați în Siberia, Kazahstan și Carelia Finlandeză,  fără să se mai întoarcă la vatra strămoșească – informează Agenția BucPress.

La manifestare au participat membrii Societății ,,Golgota”, ziariști, cercetători, pedagogi, mulți români cu suflet mare din Cernăuți. S-a vorbit despre urgiile prin care au trecut români exilați și care până la ultima suflare și-au păstrat dragostea față de pământul natal, față de limba maternă și credința ortodoxă. Manifestarea a fost onorată de Consulatul General al României la Cernăuți prin prezența ministrului consilier Edmond Neagoe, fiind depuse flori și coroane la monumentul sufletelor secerate de gloanțe, frig, foame și boli, cauzate de regimul sângeros sovietic. 

î


Roșa este o așezare cu mult mai veche ca orașul Cernăuți, care datează cu anul 1259, anul când a fost construită cetatea Ceciun (Țețina de astăzi ). Țara de Sus a Moldovei, din care făcea parte pe atunci Roșa, era o Țară prosperă și populată în întregime de români, potrivit istoricilor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 319

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți