Social
31 august 2021

Șase biblioteci sătești, închise în comuna Vancicăuți, regiunea Cernăuți

Șase biblioteci sătești, închise în comuna Vancicăuți, regiunea Cernăuți
31 august 2021

Șase biblioteci sătești, închise în comuna Vancicăuți, regiunea Cernăuți

Începând cu data de 1 septembrie 2021, prima zi de toamnă, dar şi „Ziua Cunoştinţelor”, bibliotecile sătești care funcționează pe lângă Primăria comunei Vancicăuți, regiunea Cernăuți, vor fi închise pe o perioadă nedeterminată. Este vorba despre cinci biblioteci publice din satele locuite preponderent de etnici români - Vancicăuți, Costiceni, Tărăsăuți, Cerlena, Forosna și o bibliotecă din Jilovca (Sânger), localitate care are populație majoritar ucraineană.

Potrivit unei surse apropiate de Consiliul local Vancicăuți, marți, 31 august a.c, lucrătorii bibliotecilor sătești au fost invitați la primărie pentru a depune o cerere de eliberare din funcție. Autoritățile au motivat închiderea instituțiilor din cauza lipsei de fonduri. Cu toate acestea, potrivit localnicilor, cei de la primărie ar fi găsit mijloace financiare pentru angajarea a zeci de șefi și funcționari veniți de prin alte părți ale ținutului, mulți dintre care nu cunosc limba română.

Agenția BucPress reamintește că acum câțiva ani o decizie privind lichidarea bibliotecilor sătești a fost luată de conducerea comunei Mămăliga.

Agenţia Bucpress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 549


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți