Social
30 iunie 2017

Satul Petrașivca din Ținutul Herța revine la denumirea istorică - MIHORENI

Satul Petrașivca din Ținutul Herța revine la denumirea istorică - MIHORENI

Consiliul raional Herța a votat pentru revenirea la denumirea istorică a satului Petrașivca, raionul Herța, regiunea Cernăuți. Așadar, acest sat revine la toponimicul vechi de Mihoreni – notează BucPress.

Merită menționat faptul că numele Petrașivca a fost dat satului Mihoreni de sovietici, acesta nefiind singurul caz de modificare a numelor istorice ale localităților românești din regiunea Cernăuți.

Reamintim că recent în Mihoreni, raionul Herța, regiunea Cernăuți a avut loc adunarea satului pentru a discuta politica de descentralizare și variantele posibile de creare a comunei. În afară de aceasta a fost pusă în dezbatere propunerea de a redenumi localitatea Petrașivca în Mihoreni (nume vechi românesc).

BucPress

Foto: A. Bondarenco

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 5954


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți