Social
Redactor: Elvira Chilaru
23 februarie 2021

SBU a reținut în Transcarpatia organizatorii unui grup infracțional internațional

SBU a reținut în Transcarpatia organizatorii unui grup infracțional internațional

În timpul unei operațiuni speciale în regiunea Transcarpatia, Serviciul Securității de Stat  din Ucraina a reținut doi organizatori ai unei filiale regionale a unui grup infracțional implicat în săvârșirea infracțiunilor deosebit de grave în țările post-sovietice.

S-a stabilit că doi rezidenți din raionul Mucacevo  au organizat un grup specializat în „stoarcerea” banilor din businessul legal  și jafuri.

În cazul neplății „tributului”, atacatorii au folosit presiuni psihologice și au amenințat cu  violența fizică.

Conform informațiilor operaționale, infractorii  erau implicați în contrabandă cu droguri grele. Banii obținuți prin mijloace penale au fost folosiți de membrii grupului, inclusiv pentru menținerea infracțiunilor internaționale.

Faptul de pătrundere ilegală a infractorilor  în casa unui rezident pentru confiscarea proprietății victimei este documentat.

În cadrul procedurilor penale prevăzute la partea 1 a art. 255 (crearea, gestionarea unei comunități criminale sau a unei organizații criminale, precum și participarea la aceasta) și partea 3 a art. 187 (jaf) din Codul penal al Ucrainei, se rezolvă problema declarării suspiciunii persoanelor reținute și alegerea unei măsuri de reținere sub formă de detenție.

Sunt în curs acțiuni de investigație și operaționale imediate pentru a aduce în fața justiției alți membri ai grupului.

Operațiunea specială de reținere a autorilor infracțiunilor a fost realizată în comun cu Poliția din regiunea Transcarpatia sub gestionarea   procedurală a Parchetului din regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 177


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți