Social
07 aprilie 2022

Schemă de trecere ilegală a frontierei la Porubne-Siret

Schemă de trecere ilegală a frontierei la Porubne-Siret
07 aprilie 2022

Schemă de trecere ilegală a frontierei la Porubne-Siret

Recruți ucraineni, angajați fictiv ca șoferi de camion contra 5000 de dolari. A fost demascată  o nouă schemă de trecere ilegală a frontierei pe la Porubne-Siret.

Polițiștii de frontieră din regiunea Cernăuți au demascat o nouă schemă folosită pentru ca ucraineni cu vârsta recrutării să treacă frontiera cu România prin punctul Porubne-Siret, notează News Bucovina. Potrivit Poliției Naționale de Frontieră a Ucrainei schema a fost depistată de angajații Serviciului de Stat de Grăniceri și USBU din regiunea Cernăuți.

Astfel, în timpul acțiunilor operative, oamenii legii au constatat că mai mulți recruți au fost angajați fictiv ca șoferi de camion în prealabil. Mai mult, datele lor cu caracter personal au fost introduse în sistemul corespunzător, ceea ce le garanta trecerea fără probleme a frontierei.

Pentru doi dintre acești „șoferi de camioane” aceste „garanții” au încetat imediat ce au ajuns la graniță. Astfel, cei doi cetăţeni ucraineni conduceau un autoturism în loc de un camion și au fost reţinuţi în timp ce treceau graniţa la punctul de control Porubne. Cercetările au stabilit că aceștia au plătit câte 5.000 de dolari fiecare pentru serviciul de a deveni așa-ziși șoferi de camioane, potrivit sursei citate.

Pseudo-șoferii au fost acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar în prezent sunt în curs de desfășurare măsuri de verificare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și a celor implicați în caz.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1252


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți