Social
02 decembrie 2019

Serghei Cataranciuc, originar din Ținutul Herța, deputat în Parlamentul R.Moldova și om de știință, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani

Serghei Cataranciuc, originar din Ținutul Herța, deputat în Parlamentul R.Moldova și om de știință, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani

Deputatul Serghei Cataranciuc, din fracțiunea Partidului Platformei DA, a decedat. În data de 29 noiembrie, Parlamentul R.Moldova și-a început ședința cu un minut de reculegere în memoria deputatului care a murit la vârsta de 62 de ani.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat un necrolog în memoria lui.

„Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc. Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni. În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit”, se arată în necrologul semnat de Greceanîi.

S-a născut în 1957 în localitatea Buda Mare, raionul Herța, regiunea Cernăuți. În ultimii ani a activat la Universitatea de Stat din Moldova (Facultatea de Matematică și Informatică), Șef departament Matematica 2016. Potrivit programului său politic, trebuie de crezut în viitorul țării: „Chiar dacă mulți sunt dezamăgiți și pleacă din Moldova, eu cred în viitorul țării, sunt convins că poporul se va ridica din genunchi, vom da un imbold nou tuturor domeniilor de activitate socio-economică și vom privi cu demnitate în viitor”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 781

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți