Social
Redactor: Elvira Chilaru
03 iunie 2020

Șoferii transportului public din Ujgorod, care iau bani pentru călătorii de la pensionari vor fi concediați

Șoferii transportului public din Ujgorod,  care iau bani pentru călătorii de la pensionari vor fi concediați

Informația a survenit de la  șeful departamentului de transport al Consiliului municipal al orașului Ujgorod, Petro Bobyk.

Corespondentul Televiziunii Publice  a călătorit în autobuzele orașului și a fost martor la diverse cazuri. Pensionarul Lyubov Zhurzha a urcat în autobuz și a plătit tariful. Șoferul Volodymyr Shramko a luat banii pentru călătorie, el nu a informat-o pe femeie că pensionarii au dreptul să călătorească gratuit în  transportul public.

„Dacă dau pentru călătorie, atunci ce? Nu mi-a arătat actul de identitate. Dacă nu arată carnetul, atunci solicităm acest lucru”. Șoferul i-a spus următorului pasager că pensionarii nu plătesc tariful. Cu toate acestea, femeia, Melania, i-a dat  șoferului 5 grivne pentru călătorie. Șoferul afirmă  că asta  a  fost dorința ei.

„I-am dat acolo 5 grivne, dar așa am vrut eu, consider că se poate da 2-23 grivne. Nu știam care sunt regulile. Am ieșit din spital".

Maria Senych nu a plătit pentru călătorie. Ea a spus că a auzit despre călătorii gratuite, dar totuși  a pregătit banii pentru a plăti: „Și l-am auzit pe primarul Andriyiv ieri că nu e  necesar, dar am pregătit banii. Cred că decât să strige la mine  mai bine plătesc".

Pentru pensionarii din Ujgorod călătoriile prin oraș sunt gratuite, a declarat șeful departamentului de transport al Consiliului municipal al orașului Ujgorod, Petro Bobyk.

„Au fost mai multe plângeri astăzi. Ne-au sunat chiar și au spus că au cerut plata pentru călătorie. Am contactat imediat transportatorul. După un timp, pasagerul a sunat înapoi și a spus că a avut ocazia să facă o călătorie gratuită”, a comentat Petro Bobyk.

Potrivit șefului departamentului de transport, dacă șoferii încalcă sistematic regulile aceștia vor fi concediați.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 296

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți