Social
11 februarie 2021

Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți va primi din partea României 1,36 milioane de euro

Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuți va primi din partea României 1,36 milioane de euro

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din România, Cseke Attila, a semnat trei contracte de finanţare, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, în cadrul programelor de cooperare România – Ucraina şi România – Republica Moldova, pentru modernizarea sistemului medical de urgenţă, achiziţionarea unor echipamente pentr u intervenţii în situaţii de urgenţă şi eficientizarea pieţei muncii.

Potrivit unui comunicat al ministerului, primul proiect, intitulat „Îngrijirea de urgenţă a copiilor din regiunea transfrontalieră România – Ucraina”, în valoare totală de 1.321.412 euro, are ca beneficiar lider Spitalul Clinic pentru Copii din Cernăuţi şi ca partener Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Proiectul prevede, în principal, renovarea şi dotarea Departamentului de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii din Cernăuţi, achiziţionarea unei ambulanţe complet echipate pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, instruirea personalului medical al celor două spitale în furnizarea de îngrijiri de urgenţă, intervenţii chirurgicale şi îngrijiri medicale conexe copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, cu accent special pe copiii cu vârsta de până la un an. De asemenea, se are în vedere implementarea unui sistem de telemedicină transfrontalieră între cele două unităţi sanitare pentru creşterea calităţii serviciilor medicale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 584


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți