Social
Redactor: Mariana Struț
28 octombrie 2020

Spitalul regional din Cernăuți va fi reprofilat pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Spitalul regional din Cernăuți va fi reprofilat pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Trei spitale din regiunea Cernăuți treptat vor fi reprofilate în instituții medicale speciale pentru acordarea îngrijirii medicale paciențiulor cu coronavirus, potrivit ARS Cernăuți.

O decizie corespunzătoare a fost adoptată în cursul ședinței Comisiei pentru securitatea tehnogenă și situații de urgență. Potrivit deciziei urmează să fie reprofilate trei spitale din regiunea Cernăuți: Spitalul №1, Spitalul regional din orașul Cernăuți și Spitalul central raional din Kițmani. Reprofilarea va fi implementată treptat în dependență de numărul pacienților cu coronavirus.

În așa mod la Spitalul №1 la care acum sunt 100 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19, după reprofilare vor fi 180 locuri. Capacitatea spitalului din Kițmani va crește de la 65 locuri de internare la 225. Iar la Spitalul regional din Cernăuți se preconizează creșterea numărului locurilor de internare de la 179 la 340. Cu toate acestea la Spitalul regional bolnavii cu coronavirus nu vor fi internați la Secțiunile acordării serviciilor medicale speciale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 265


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți