Social
Redactor: Mariana Struț
12 iunie 2019

Sportivi din Cernăuţi, la „Cupa Interetnică” din Suceava

Sportivi din Cernăuţi, la „Cupa Interetnică” din Suceava

Timp de două zile la Suceava a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a Cupei Interetnice Bucovina. La această activitate au participat minorităţi etnice din Bucovina, România, reprezentând comunităţile ucrainene din Bălcăuţi, ruşi lipoveni din Fălticeni, romi din Gulea şi germani din Rădăuţi. Invitaţi speciali, participanţi la concurs au fost tineri din Ucraina, oraşul Cernăuţi şi Republica Moldova, potrivit Monitorului de Suceava.

La tradiţionalul concurs sportiv au participat din Cernăuţi echipe compuse din funcţionari de stat, întreprinzători, oameni de ştiinţă şi activişti publici.

“Sportul – ne uneşte, ne face prieteni. Este o mare plăcere să ne întâlnim anual cu prietenii noştri atât din Cernăuţi, Ucraina, atât şi cu cei din Republica Moldova”, a menţionat organizatorul Cupei Interetnice, Mihai Androhovici.

Prima zi a fost dedicată tradiţionalului meci de fotbal dintre membrii administraţiei Regiunii Cernăuţi şi cei ai judeţului Suceava. Beneficiind de o echipă mai tânără, dar şi mai bine pregătită, oaspeţii din Cernăuţi au câştigat jocul cu scorul de 9-4. Revanşa acestui meci se va disputa la Cernăuţi imediat ce condiţiile organizatorice de acolo vor permite.

Cea de a doua zi a fost dedicată minorităţilor etnice ce au vorbit aceeaşi limbă: cea a fair-play-ului şi a bunei dispoziţii. Turneul de fotbal pentru băieţi, dar şi meciurile de kin-ball au fost cele mai aprig disputate. La băieţi s-a impus în urma finalelor echipa tinerilor din Republica Moldova, urmată de cea a comunităţii rome de la Gulea şi cea a Cernăuţiului. La fete activităţile au fost multe şi diversificate, începând cu o jumătate de oră de fitness, antrenant şi dinamic, iar mai apoi s-a trecut pe ateliere: tir cu arcul, airsoft, badminton, kin-ball, jocuri dinamice.

Totul s-a încheiat cu o festivitate de premiere în spiritul deja bine cunoscut al Sportului pentru Toţi, în care toţi sunt câştigători, toţi sunt premiaţi. Astfel, toţi cei aproape 100 de participanţi au primit diplome şi medalii din partea organizatorilor: Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava, Fundaţia ANA şi Asociaţia Juventus. Finanţatorul acestui eveniment a fost Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 404

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți