Social
Redactor: Mirela Amarie
11 iunie 2021

Străinii vaccinați cu Sputnik V nu vor putea intra în Ucraina

Străinii vaccinați cu Sputnik V nu vor putea intra în Ucraina

Străinii care au fost imunizaţi împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc Sputnik V  nu pot intra în Ucraina cu aceleași drepturi ca și cei vaccinați cu medicamentele aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS).

Potrivit Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, în ultimele zile, străinii au încercat să intre în Ucraina cu documente care dovedeau că au primit vaccinul Sputnik V.

„Subliniem că un astfel de document nu oferă dreptul de a intra în Ucraina, deoarece acest vaccin nu este inclus pe lista OMS”, a comunicat Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei.

Lista preparatelor aprobate este următoarea: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen, Sinopharm, Sinovac, Covishield.

Serviciul a menționat, de asemenea, că cetățenii străini și apatrizii, pentru a intra în Ucraina, trebuie să aibă fie un test PCR negativ, fie un document care să confirme primirea unui curs complet de vaccinare împotriva COVID-19 incluse în lista OMS.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că procesul de aprobare de către Uniunea Europeană a vaccinului rusesc Sputnik V  s-a oprit și este pus sub semnul întrebării, deoarece cerințele UE s-au dovedit a fi mult mai mari decât se aștepta Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 379


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți