Social
Redactor: Vitalie Zâgrea
25 octombrie 2021

Studenții cernăuțeni și suceveni vor primi diplome duble (VIDEO)

Studenții cernăuțeni și suceveni vor primi diplome duble (VIDEO)
25 octombrie 2021

Studenții cernăuțeni și suceveni vor primi diplome duble (VIDEO)

În perioada 21-22 octombrie 2021 la Universitatea Națională „Yuri Fedikovici” din Cernăuți și la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc cea de-a noua ediție a Conferinței științifico-practice internaționale „Probleme naționale și internaționale în domeniul telecomunicațiilor”. Conferința a fost organizată de Catedra de Radiotehnică și securitate informațională din cadrul Universității cernăuțene.

La lucrările conferinței au participat profesori universitari, oameni de știință din Ucraina și România, studenți de la cele două instiuții de învățământ. La Conferință au fost prezentate diverse comuncări științifice, au avut loc și discuții pe marginea temei abordate.

În cadrul Conferinței de la Cernăuți s-a discutat și despre unele inițiative pe care le au Universitatea Națională „Yuri Fedkovyci” din Cernăuți și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, de a le crea tinerilor din cele două centre universiate posibilitatea de a obține studii europene la ei acasă.

Studenții de la Universitatea cernăuțeană începând cu anul 2022 vor primi diplome duble. Una eliberată de universitatea cernăuțeană și cea de-a doua diplomă va fi eliberată de universitatea suceveană. După un asemenea model Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava colaborează de mai mulți ani cu unele instituții superioare de învățământ din Republica Moldova.

Mykola Kușnir, președintele comitetului organizatoric al Conferinței științifico-practice internaționale „Problemele naționale și internaționale în domeniul telecomunicațiilor”, care s-a desfășurat anul acesta la Cernăuți pentru a noua oară, ne-a comunicat că printre organizatorii principali ai acestei Conferințe este Catedra de Radiotehnică și securitate ingformațională din cadrul Universității cernăuțene. ”Noi am fost printre primii organizatori și întodeauna am desfășurat lucrările Conferinței la Universitatea noastră. Conferința este internațională, deoarece de fiecare data am primit oaspeți din diferite țări – din România, Republica Moldova, Bulgaria, Franța, Turcia. Cu câțiva ani în urma a apărut o ideie, ținând cont de faptul că suntem în relații foarte bune cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, de ce să nu desfășurăm această comnferință în două țări? Nu toate orașele din Ucraina au o asemenea posibilitate.  Deoarece orașul Cernăuți se află la o distanță de aproape o sută de kilometric de municipiul Suceava, ne-am gândit că ar fi foarte bine să desfășurăm în comun această Conferință internațională. Anul acesta prima zi a Conferinței am organizat-o la Cernăuți, iar cea de-a doua zi – la Suceava”, afirmă Mykola Kușnir.

Petro Șpatar, șeful Catedrei de Radiotehnică și Securitate informațională din cadrul Universității Cernăuțene este de părere că acest eveniment este important, deoarece Universitatea cernăuțeană  de mai multă vreme colaborează cu instituții superioare de învățământ din Ucraina și din țările vecine. ”Această conferință contribuie și mai mult la apropierea relațiilor noastre de colaborare”, este de părere Petro Șpatar.

Toamna aceasta a fost semnat un Protocol între Catedra de Radiotehnică, cibernetică și securitatea informațională de la Universitatea din Cernăuți și conducerea  Facultății de Inginerie electrică și Știința calculatoarelor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru ca studenții de la cele două instituții superioare de învățământ să poată obține două diplome, una eliberată de Universitatea cernăuțeană și cea de-a doua diploma să fie eliberată de universitatea suceveană.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
În perioada 21-22 octombrie 2021 la Universitatea Națională „Yuri Fedikovici” din Cernăuți și la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a avut loc cea de-a noua ediție a Conferinței științifico-practice internaționale „Probleme naționale și internaționale în domeniul telecomunicațiilor”.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 440


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți