Social
Redactor: BucPress
12 aprilie 2022

Suceava trimite un nou transport umanitar la Cernăuți

Suceava trimite un nou transport umanitar la Cernăuți
12 aprilie 2022

Suceava trimite un nou transport umanitar la Cernăuți

Primarul municipiului Sucevei, Ion Lungu, a anunțat marți că al șaselea transport cu ajutoare umanitare pentru Cernăuți, a plecat în Ucraina.
Noul transport trimis conține produse alimentare de strictă necesitate - făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui, cu o greutate de aproximativ 5 tone.

„Până în prezent am trimis peste 30  tone de produse alimentare la Cernăuți. Recent am avut o întâlnire cu autorități locale din Franța, din apropierea Parisului, împreună cu prof. univ. Sanda Maria-Ardeleanu, în calitate de reprezentat al Alianței Franceze, în prezența domnului subprefect Cristian Șologon. Francezii ne-au cerut să-i sprijinim să ducă ajutoare umanitare în Ucraina și în mod special la Cernăuți. Le-am arătat disponibilitatea noastră în acest sens”, a declarat Ion Lungu, conform Monitorul de Suceava.

Mai mult, edilul sucevean a discutat necesitatea de a ajuta orașe din Ucraina și Republica Moldova, care trec prin momente dramatice, și la Comitetul Director al AMR din România, care a avut loc luni, în Capitală.

„Ca  urmare a discuțiilor avute, municipiul Cluj-Napoca se va înfrăți cu orașul Cernăuți și va trimite ajutoare umanitare acolo. Rămânem alături de poporul ucrainean în aceste momente cumplite, din cauza acestui război nedrept și imprevizibil. Să ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede această tragedie”, a mai spus primarul Sucevei.

Ajutoarele umanitare cu alimente au fost solicitate în mod expres de către autoritățile din Cernăuți, copleșite de numărul foarte mare de refugiați, estimat neoficial la circa 100.000 de persoane.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 245


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți