Social
Redactor: BucPress
26 ianuarie 2022

Sute de lebede iernează pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți (VIDEO)

Sute de lebede iernează pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți (VIDEO)
26 ianuarie 2022

Sute de lebede iernează pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți (VIDEO)

Priveliște spectaculoasă pe lacul din Ciortoria, regiunea Cernăuți. Aproximativ 400 de lebede au ajuns acolo să ierneze. Este un număr record spune primarul comunei Brusnița Vasîli Șemciuk.

„Este pentru prima dată când pe lacul din Ciortoria locuiesc atâtea lebede. Anul acesta lacul a fost adâncit și extins. Acolo și-au găsit adăpost în jur de 400 de păsări sălbatice. În timpul înghețurilor o parte din lac este acoperit cu gheață, dar există și porțiuni destul de mare unde păsările pot înota liniștit”, spune Șemciuk.

Potrivit primarului, în apropierea lacului au fost montate câteva bannere informative care atrag atenția vizitatorilor să nu hrănească lebedele cu pâine. La urma urmei, păsările pot pieri din această cauză.

Vasîli Șemciuk a mai spus că până la 200 de kilograme de porumb sunt folosite zilnic pentru hrănirea lebedelor. Această cantitate este suficientă pentru ca păsările să supraviețuiască în lunile de iarnă. Când timpul se va încălzi – lebedele vor părăsi lacul din Ciortoria.

Acest lac este o mare atracție turistică a regiunii Cernăuți. Oaspeții și localnicii prețuiesc mult acest lac. Ei vin zilnic să admire lebedele, dar și să le hrănească.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 270


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți