Social
Redactor: Elvira Chilaru
24 februarie 2022

Tineri români și ucraineni, prinși într-un lanț uman pe Podul istoric de peste Tisa

Tineri români și ucraineni, prinși într-un lanț uman pe Podul istoric de peste Tisa
24 februarie 2022

Tineri români și ucraineni, prinși într-un lanț uman pe Podul istoric de peste Tisa

Municipiul Sighetu Marmației s-a alăturat inițiativei Asociației Culori pentru Pace, care funcționează sub înaltul patronaj al Parlamentului European în 136 de Naţiuni ale Lumii din anul 2015, de a organiza un lanț uman pașnic format din tineri români și ucraineni care, ținându-se de mână să lege cele două maluri ale râului Tisa.

În acest sens, Primăria Sighetu Marmației a transmis invitația de a se alătura acestui proiect și Primăriei Slatina (Ucraina), prin participarea oficialităților locale împreună cu un grup de tineri în data de 24 februarie 2022, la ora 15.00 (ora României) pe Podul istoric de peste Tisa, care leagă Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației (România) de Punctul de Trecere a Frontierei Solotvino (Ucraina).

Evenimentul se va desfășura pe durata a 30 de minute, iar din Sighetu Marmației vor participa aproximativ 250 de elevi, însoțiți de oficialități și reprezentanți ai Asociației Culori pentru Pace.

Considerăm a fi un gest de prietenie între orașele noastre, de apropiere umană și de promovare a păcii în această perioadă atât de frământată, notează emaramures.ro

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 939


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți