Social
Redactor: BucPress
14 martie 2022

Tot mai mulți refugiați interni își găsesc adăpost în orașul Cernăuți

Tot mai mulți refugiați interni își găsesc adăpost în orașul Cernăuți
14 martie 2022

Tot mai mulți refugiați interni își găsesc adăpost în orașul Cernăuți

În orașul Cernăuți s-au refugiat aproape 45.000 de cetățeni ucraineni din alte regiuni. În prezent, centrul regional este pregătit să găzduiască încă 5.000 de refugiați interni. Acest lucru a fost anunțat la un briefing de presă de către primarul Roman Kliciuk.

„Refugiații sunt adăpostiți în școli, cămine, grădinițe. Înregistrarea lor are loc pe strada Eminescu. Oamenii pot lua masa caldă în școli”, a spus Roman Klichuk.

Potrivit primarului, orașul Cernăuți mai poate primi în jur de 5.000 de persoane, iar dacă va fi nevoie, acest număr poate fi mărit.

„Dispunem încă 5.000 de locuri în școli și grădinițe. Există, de asemenea, mult persoane fizice care pot oferi spre găzduire propriile birouri și depozite... Regiunea noastră este o zonă de tranzit pentru persoanele care planifică să plece în străinătate. Mulți dintre refugiați sunt adăpostiți aici doar pentru câteva zile. Prin urmare, este dificil de spus încă câți refugiați vor veni la Cernăuți”, a mai adăugat edilul, subliniind că autoritățile continuă să amenințe cu controale agenții economici care au majorat nejustificat prețul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 439


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți