Social
Redactor: Elvira Chilaru
11 octombrie 2019

Transcarpatia a declanșat o campanie împotriva coroanelor de flori artificiale

Transcarpatia a declanșat o campanie împotriva coroanelor de flori artificiale

Octombrie în Transcarpatia este, în mod tradițional, momentul pregătirii pentru zilele de pomenire a celor morți la începutul lui  noiembrie . De-a lungul lunii locuitorii regiunii vizitează mormintele rudelor lor și le îngrijesc, fac curățenie. Desigur, nu vin cu mâinile goale la  cimitir, ei aduc  lumânări, coroane de flori. Acesta este motivul pentru care luna octombrie, în special ultimele două săptămâni, bate  toate recordurile în privința cantității de gunoi colectat în cimitire. Este vorba în principal de gunoiul de la  ritualul serviciilor funerare - coroane de plastic, flori, lămpi și multe altele.

Anul trecut,  serviciul comunal  care are sub jurisdicție  două cimitire din orașul Ujgorod - în satul Barvinok muntele  Calvary - a dat publicității  cifre uluitoare: în ultimele două săptămâni ale lunii octombrie, serviciile comunale au scos aproximativ 15 camioane de gunoi, unde prevalau coroanele de flori din plastic. Să vă imaginați amploarea și consecințele unei astfel de înfundări  cu  material sintetice  a  pământului nostru!

Pentru a reduce utilizarea plasticului în  acordarea serviciilor funerare  comunitățile religioase din Transcarpatia de câțiva ani la rând  s-au implicat activ în educația atitudinii oamenilor față de mediul înconjurător. Comisia de Ecologie a Eparhiei Greco-Catolice Mucacevo și Comisia de Ecologie a Bisericii Romano-Catolice din Ucraina au elaborate  și au început să informeze sistematic populația și să îndemne pe toți cei care vin la cimitire să nu ducă  gunoiul de plastic la mormintele rudelor. Secretarul Comisiei Ecologice  a Eparhiei Greco-Catolice Mucacevo, șeful ONG „Institutul pentru Studii Ecologice și Religioase”, Alexander Bokotey, a declarat pentru publicația „Pro Zahodu” că Biserica încearcă să găsească soluția acestei probleme, bazată pe doctrina ecologică creștină.

 "De câțiva ani la rând  înainte de sărbătorile din  noiembrie, liderii bisericilor istorice transcarpatice anunță un apel comun tuturor credincioșilor lor pentru a nu umple  cimitirele cu flori și coroane de plastic în zilele de comemorare", a spus Alexander Bokotey. - Preotul face apel la oameni, iar acest lucru a dat deja primele rezultate. Sondajele efectuate în rândul vânzătorilor de flori și coroane artificiale au arătat că numărul cumpărătorilor din ultimii trei ani a scăzut cu aproximativ 30%. Din ce în ce mai mulți transcarpanieni nu cumpără flori de plastic, ci încearcă să convingă vânzătorii să ofere produse ecologice. Desigur, puteți înțelege acei vânzători care doresc doar să câștige bani în perioada atât de  grea, și cumpărătorii care, de dragul economisirii banilor, cumpără mai ieftin cu 20-30% obiecte de pomenire  artificiale. Dar oamenii ar trebui să înțeleagă, de asemenea, că producerea unei cantități atât de mari de gunoi nociv în același timp este barbară, iar această practică trebuie să plece în neant”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 481

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți