Social
Redactor: Elvira Chilaru
16 noiembrie 2021

Transcarpatia: activități pentru a forma toleranță zero a polițiștilor de frontieră față de corupție

Transcarpatia: activități pentru a forma toleranță zero a polițiștilor  de frontieră față de corupție
16 noiembrie 2021

Transcarpatia: activități pentru a forma toleranță zero a polițiștilor de frontieră față de corupție

Detașamentul Ciop Transcarpatia, precum și toate unitățile Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, vor desfășura o acțiune anticorupție sub sloganul: „Prevenirea și depistarea corupției este cauza  tuturor!”

În special, vor fi organizate o serie de activități  cu militarii din detașamentul de  frontieră pentru a forma toleranță zero a polițiștilor de frontieră față de corupție, pentru a preveni mita și alte acte ilegale.

Ofițerii Detașamentului Ciop, un capelan militar și membri ai Poliției Naționale, vor discuta cu cei ce prestează serviciul militar  în cadrul formațiunilor  de frontieră.

Polițiștilor de frontieră li se prezintă videoclipuri anticorupție, în care se reamintește despre responsabilitatea încercării de a solicita  sau de a primi remunerație ilegală, aspectul moral și spiritual al unei astfel de infracțiuni și posibilele consecințe ale implicării în corupție pentru militari și familiile acestora.

Printre altele,  de la începutul acestui an, în detașamentul de frontieră Ciop au fost înregistrate 106 cazuri de refuz al militarilor de a primi remunerări  ilegale. Cele mai multe cazuri de  mită au fost înregistrate  la trecerea frontierei fără documente adecvate, inclusiv certificate de vaccinare și teste PCR, pentru călătorii de urgență și așa mai departe. În toate cazurile, s-a transmis un proces-verbal unităților competente ale Poliției Naționale cu privire la depistarea semnelor unei infracțiuni conform art. 369 din Codul penal „Oferirea, promisiunea  sau mituirea unui funcționar”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 222


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți