Social
Redactor: Elvira Chilaru
09 august 2021

Transcarpatia: Asistența medicală integrată - o prioritate a sistemului de sănătate din comuna Slatina/Solotvino

Transcarpatia: Asistența medicală integrată -  o prioritate a sistemului de sănătate  din comuna Slatina/Solotvino
09 august 2021

Transcarpatia: Asistența medicală integrată - o prioritate a sistemului de sănătate din comuna Slatina/Solotvino

Comunitatea teritorială Slatina/Solotvino  dispune de nouă instituții medicale: un spital și opt ambulatorii medicină generală/medicină  de familie în fiecare localitate, capabile să  ofere îngrijiri  medicale și asistență medicală primară la cei 36 mii de locuitori de pe teritoriul comunei.

 

Pentru a îmbunătăți sănătatea, a oferi servicii medicale de calitate, consiliul comunei  a modernizat infrastructura socială și a creat spațiu adecvat pentru personalul medical , pentru cei  94 de angajați, inclusiv 22 de medici de familie și 50 de asistenți medicali. La dispoziția instituțiilor medicale  sunt  4 mașini RENAULT Duster.

Realizarea unui set de măsuri de profilaxie  pentru prevenirea, reducerea morbidității, dizabilității și mortalității, instituțiile  de îngrijire a sănătății efectuează detectarea timpurie a bolilor și tratamentul în timp util, ceea ce face posibilă îmbunătățirea calității vieții și influința  semnificativă asupra duratei  acesteia.

Astfel, cetățenii comunei pot beneficia la spitalul din Apșa de Jos de analize medicale de laborator:analize hematologice, analia biochimică a sângelui, bilirubina directă, proteine, glucoză, creatinină serică , colesterină,uree. Pentru confortul locuitorilor analize similare  de asemenea pot fi făcute la ambulatoriul din Slatina. Reiterăm, că toate analizele sunt gratuite pentru pacienții, care au semnat un acord cu medicul de familie, care lucrează în cadrul «Centrului  de asistență medicală primară». Toți doritorii de a   beneficia gratuit de pachetele  de analize de prevenție personalizate    se pot adresa la medicii de familie pentru trimitere  înaainte de a vizita laboratoarele amintite. Consiliul comunei Slatina/Solotvino  avertizează: în caz dacă  li se va cere locuitorilor achitarea ilegală a servicilor medicale, să se adreseze la administrația comunei teritoriale  sau să contacteze  șeful Departamentului  sanitar al comunei la numărul de telefon :0981344288 – Mazur Vasile.

Efectuarea anuală a unui set de analize specifice vârstei, sexului şi factorilor de risc are rol de prevenţie. Ele pot identifica din timp anumite afecţiuni, care sunt astfel prevenite sau tratate mai eficient. De asemenea, pot semnala eventuale predispoziţii şi pot evidenţia cât de bine ne îngrijim sănătatea, precum şi modul în care organismul răspunde la tratamente. Consiliul comunei Slatina/Solotvino acordă o atenție deosebită sănătății oamenilor locului, considerând-o o prioritate  a activității sale, caută modalități de a atrage investiții străine, proiecte europene  pentru a  construi noi  centre  medicale moderne  axate pe calitate și profesionalism.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 520


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți