Social
Redactor: Elvira Chilaru
14 februarie 2020

Transcarpatia e amenințătă de epidemia de tuberculoză

Transcarpatia e amenințătă de  epidemia de tuberculoză

La persoanele cu tulburări psihice, care  grație lichidării dispensarelor psihiatrice se plimbă  liber pe străzi, degrabă se vor alătura și  cetățenii  cu tuberculoză.

Tuberculoza în  Ucraina omoară  câteva mii de oameni în fiecare an. În prezent  sunt înregistrați peste 30 de mii de pacienți. 25.000 de cazuri noi sunt detectate anual. Din păcate, Ucraina este printre  liderii din Europa și din lume în răspândirea acestei boli.

În ciuda acestui fapt, în țară  se închid dispensarele și sanatoriile  speciale, iar finanțarea celor existente  este redusă  esențial. Iar noua strategie de tratament prevede, că pacienții cu formă non-contagioasă  pot fi tratați  de medicii de familie, care  n-au idee ce sa facă cu  atare bolnavi.

Transcarpatia în acest sens  nu a făcut excepție. Anul trecut, două secții de tuberculoză din spitalele raionale au fost lichidate în regiune. Au rămas doar 4 în  toată regiunea. Și acestea riscă să fie închise în curând, deși la tratament  sunt 150 de pacienți.

Pacienților li se promite că vor fi transportați la Ujgorod - la Centrul regional de boli pulmonare. Dar acolo nu există suficient spațiu. În plus, unitatea este subfinanțată, iar lucrătorii au fost deja avertizați despre concediere.

În Transcarpatia există 1100 de pacienți cu tuberculoză activă. Potrivit medicilor, aceasta este o epidemie la nivelul regiunii. Și apoi este închis și sanatoriul de tuberculoză pentru copii.

Conform planului Ministerului Sănătății, pacienții cu forme contagioase vor fi tratați în continuare în spitale. Iar cei neinfecțioși vor fi supravegheați de medicii de familie, care de fapt sunt șocați, pentru că nu știu ce și cum să facă cu pacienții cu tuberculoză.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 207
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți