Social
Redactor: Elvira Chilaru
03 decembrie 2021

Transcarpatia: numărul pacienților bolnavi de COVID va crește în timpul sărbătorilor de Anul Nou și Crăciun

Transcarpatia: numărul pacienților bolnavi de COVID va crește în timpul sărbătorilor de Anul Nou și Crăciun
03 decembrie 2021

Transcarpatia: numărul pacienților bolnavi de COVID va crește în timpul sărbătorilor de Anul Nou și Crăciun

În Transcarpatia va avea loc o creștere a numărului de pacienți cu coronavirus, a declarat directorul departamentului de sănătate al Administrației regionale de stat,  Anatoli Pșenicinii.

El motivează această prognoză în legătură cu întoarcerea transcarpatienilor acasă din străinătate la Sărbătorile de Anul Nou și de Crăciun.

În spitalul regional sunt 150 de paturi pentru pacienții cu coronavirus. Conform situației din  2 decembrie sunt ocupate circa  80: 8 pacienți sunt la terapie intensivă și aproape 70 sunt dependenți de oxigen.

Deja a doua lună tratarăm bolnavii cu COVID, 35 de pacienți au decedat deja în acest val, mulți dintre ei, din păcate, erau tineri, susțin reprezentanții spitalului

Aproape toți cei care merg la spitalul regional de boli infecțioase au nevoie de oxigen, spune directorul spitalului Mykhailo Polyak. „Pacienții care vin la instituțiile noastre regionale sunt mai gravi decât în valul precedent”, a spus medicul.

În general, paturile pentru pacienții cu coronavirus din Transcarpatia sunt ocupate în propriție de 61,5%, a declarat directorul departamentului de sănătate al administrației regionale de stat. Potrivit acestuia, numărul pacienților este de așteptat să crească în regiune, în special din cauza întoarcerii transcarpatienilor  acasă din străinătate pentru Sărbătorile de Anul Nou și de Crăciun. Potrivit acestuia, punctele de control și trecere a frontierei ar trebui să funcționeze într-un mod intensificat.

Zilele trecute, șeful interimar al administrației a cerut să se intensifice controlul la frontieră. Sunt cazuri când oamenii în  aplicația „Diya” au indicat date false, în funcție de locul lor de reședință sau locație.

Dacă numărul de spitalizați continuă să crească Transcarpatia se poate muta în zona „roșie” de carantină.

Olena Traciuc, purtătoare de cuvânt a Detașamentului de Frontieră Ciop, a spus că nu li s-a cerut încă să înăsprească controalele la frontieră. Potrivit acesteia, o astfel de decizie poate fi luată de Cabinetul de Miniștri, dar grănicerii  continuă să verifice disponibilitatea documentelor COVID și înregistrarea în aplicația „Diya”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 274


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți