Social
Redactor: Elvira Chilaru
17 ianuarie 2021

Transcarpatia: Urșii au început să hiberneze la centrul de reabilitare

Transcarpatia: Urșii au început să hiberneze la centrul de reabilitare

În Centrul de reabilitare din Transcarpatia, urșii bruni au început să hiberneze.

În prima săptămână a acestei ierni, patru urși s-au aranjat în vizuină, acum zece animale sunt în stare latentă. Alții se pregătesc și merg să hiberneze zilele acestea.

Potrivit ghidului Oleg Vyshnevyi, în Transcarpatia, urșii bruni de la Centrul de reabilitare din Parcul Național Synevyr au început să hiberneze odată cu apariția înghețurilor și a zilelor cu zăpadă. De la începutul iernii calendaristice, care a fost caldă și fără zăpadă, aproape niciunul dintre urșii din centru  nu intrase în hibernare. „Doar unul a intrat în vizuină, ceilalți au umblat cu toții în jurul teritoriului fără dispoziție", a spus Vyshnevyi.

Potrivit acestuia, zăpadă și înghețurile în această zonă sunt prezente timp de două săptămâni.

„În prima săptămână din această iarnă, patru urși deja  au ales vizuina, acum zece animale sunt în stare latentă. Alții, așa cum ne explică angajații Centrului, se pregătesc și vor dormi în curând ”, a adăugat ghidul.

Centrul de reabilitare a ursului brun din Synevyr are în prezent peste două duzini de urși bruni aduși aici de voluntari de la proprietari care întrețineau animalele în stare proastă. Centrul funcționează din 2011 pe teritoriul parcului natural  Synevyr, teritoriul în care locuiesc urșii se întinde pe o suprafață de 12 hectare. Centrul ursului brun este un „magnet turistic” puternic în regiune.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 246


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți