Social
15 martie 2022

Trei jurnaliști au fost uciși și peste 30 răniți în Ucraina de la începutul războiului

Trei jurnaliști au fost uciși și peste 30 răniți în Ucraina de la începutul războiului
15 martie 2022

Trei jurnaliști au fost uciși și peste 30 răniți în Ucraina de la începutul războiului

Trei jurnalişti au fost ucişi și peste 30 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei trupelor rusești din data de 24 februarie, a anunţat marţi comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme de la Kiev, Liudmila Denisova.

„Cel puţin 35 de jurnalişti au fost victime” ale forţelor ruse, dintre care trei au fost ucişi, afirmă Denisova pe contul său Telegram.

Americanul Brent Renaud a fost împuşcat mortal duminică la periferia de nord-vest a capitalei ucrainene Kiev, jurnalistul ucrainean Evghenii Sakun şi-a pierdut viaţa în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev, iar un alt jurnalist ucrainean Viktor Dudar a fost ucis în cursul luptelor de lângă orașul Nikolaev.

Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de focurile de armă „trase în mod deliberat de inamic”, a adăugat Denisova, menţionând că printre aceştia se regăsesc și reprezentanţi ai presei din diferite ţări, printre care Elveţia, Cehia, Danemarca şi Marea Britanie, scrie Agerpres.

„Inamicul încearcă să distrugă infrastructura audiovizuală ucraineană”, a afirmat Denisova. Rușii au bombardat turnurile de televiziune din Kiev, Luţk şi Rivne, în vestul Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 323


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți