Social
Redactor: Mariana Struț
02 decembrie 2019

Trei medici din regiunea Cernăuți pretind la titlul de „Medic de familie al anului”

Trei medici din regiunea Cernăuți pretind la titlul de „Medic de familie al anului”

Trei medici din regiunea Cernăuți participă la concursul „Medic de familie al anului”. Regiunea Cernăuți este reprezentată de medicii: Maria Melniciuk, Olena Matușkina și Vasili Boiko.

Maria Melniciuk este directoarea Centrului raional de acordare a ajutorului medical primar din Hliboca. Medicul consideră că ”anume activitatea califică a medicilor de familie dă posibilitatea de a stopa un număr esențial al bolilor. Scopul medicilor de familie este nu doar diagnosticarea ci și prevenirea îmbolnăvirilor”.

Olena Matușkina este șefa Ambulatorului de medicină de familie al Centrului de ajutor medico-sanitar ”Roșa”. Mulți ani a lucrat terapeut de sector la Cernăuți, de aceea cunoaște foarte bine familiile din zona respectivă și nu a întâmpinat dificultăți în reprofilare la gradul de medic de familie.

Vasili Boiko este șef al secțiunii Policlinicii orășenești Nr.3. Potrivit lui, este o foarte cuvenită direcția actuală a medicinii de familie în privința prevenirii bolilor. ”Cultura medicală minimă la pacienți, lipsa verificărilor medicale, duce la agravarea stării sănătății la pacienți”, specifică Boiko.

Votarea pentru cel mai bun medic de familie al Ucrainei durează până în data de 15 decembrie pe site-ul editurii ”Vașe zdorovie” (Sănătatea voastră).  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 275

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți