Social
Redactor: Mirela Amarie
21 ianuarie 2022

Ucraina a primit 2 milioane de teste rapide pentru COVID-19

Ucraina a primit 2 milioane de teste rapide pentru COVID-19
21 ianuarie 2022

Ucraina a primit 2 milioane de teste rapide pentru COVID-19

Ucraina a primit 2 milioane de teste rapide pentru coronavirus, care au fost achiziționate cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. Prețul de achiziție este de 7.035.769 USD, potrivit Ministerului Sănătății al Ucrainei.

 „Cu sprijinul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), 2 milioane de teste rapide pentru boala coronavirus au ajuns în Ucraina. În special, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale și în cooperare cu Ministerul Sănătății, Fondul pentru Copii a achiziționat și a livrat teste rapide la Kiev”, citim în comunicat.

Șeful Ministerului Sănătății, Viktor Leașko, a spus că Ucraina este deja complet echipată cu teste pentru câteva luni de muncă continuă.

 „Suntem recunoscători partenerilor noștri internaționali pentru sprijinul acordat în lupta împotriva pandemiei. Detectarea la timp a bolii coronavirus este mai importantă ca niciodată, deoarece rata de răspândire a COVID-19 depinde de acest lucru. În prezent, Ucraina este complet echipată cu teste pentru câteva luni de muncă continuă”, a declarat ministrul.

Testele rapide pentru depistarea COVID-19 sunt produse de SD Biosensor Inc. în Republica Coreea.

Sistemele de testare vor fi transferate la „Ukrvaktsina” (companie de logistică care oferă servicii de vămuire, transport și depozitare de mărfuri, inclusiv medicamente și dispozitive medicale)  pentru distribuție ulterioară către unitățile de asistență medicală din toate regiunile Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 359


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți