Social
15 septembrie 2021

Ucraina a primit de la Belgia nava de cercetare Belgica

Ucraina a primit de la Belgia nava de cercetare Belgica
15 septembrie 2021

Ucraina a primit de la Belgia nava de cercetare Belgica

Nava de cercetare Belgica a fost oficial oferită Ucrainei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la baza navală Zeebrugge, scrie Ukrinform.

„Astăzi, am participat la ceremonia de transferare a navei de cercetare Belgica; aceasta va contribui la misiunile de cercetare în Marea Neagră şi Marea Azov. După anexarea şi ocuparea Crimeei de către Federaţia Rusă, în 2014, Ucraina a pierdut echipamentele necesare misiunilor de cercetare. Sunt convins că vom restabili aceste capacităţi şi vom oferi informaţii valoroase nu doar Ucrainei, ci şi Uniunii Europene şi ţărilor din jurul Mării Negre”, a declarat ministrul mediului şi resurselor naturale din Ucraina, Roman Abramovski.

Acesta a subliniat că încă sunt întâmpinate dificultăţi în dislocarea navei în Marea Azov, din cauza limitării de către Rusia a libertăţii de navigaţie. Astfel, nava va fi, iniţial, dislocată în Marea Neagră.

În timpul transferului din Marea Nordului către Marea Mediterană şi, apoi, Marea Neagră, nava a executat misiuni importante de cercetare asupra elementelor poluante, plasticului şi microplasticului poluant etc.

Secretarul de stat belgian pentru reconstrucţie şi investiţii strategice şi ministru adjunct al economiei şi muncii, Thomas Dermine, a declarat că nava Belgica a fost în uz timp de 37 de ani, petrecând peste 200 de zile pe an în mare, potrivit Monitorul Apărării

Belgia a primit, deja, o nouă navă de cercetare modernă, Belgica 2, construită în Spania pentru a înlocui nava oferită Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 272


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți