Social
Redactor: Elvira Chilaru
13 octombrie 2021

Ucraina: Acces în transportul public interregional doar cu „certificat verde” sau cu test PCR negativ

Ucraina: Acces în transportul public interregional doar cu „certificat verde” sau cu test PCR negativ
13 octombrie 2021

Ucraina: Acces în transportul public interregional doar cu „certificat verde” sau cu test PCR negativ

Începând cu 21 octombrie, transportul public interregional va necesita certificat verde privind Covid-19 sau teste PCR negative. Vorbim despre transportul rutier pe rutele de autobuz, transportul aerian și feroviar al traficului interregional.

În cadrul ședinței sale de luni, 11 octombrie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a modificat Rezoluția №1236, care prevede înăsprirea regulilor pentru traficul de pasageri în regiunile în care a fost stabilit un nivel galben, portocaliu sau roșu de pericol epidemiologic.

Conform noilor reguli, din 21 octombrie, transportul interregional de călători în regiuni cu niveluri galbene, portocalii sau roșii de pericol epidemiologic va fi permis, cu condiția ca toți șoferii, echipajul aerian și pasagerii să aibă unul dintre aceste documente: un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare; confirmarea primirii unei doze unice de vaccin cu două doze pentru regiunile cu nivel galben de pericol epidemic; rezultatul negativ al testării pentru Covid-19 prin PCR sau testul rapid pentru antigenul coronavirus SARS-CoV-2, care este valabil 72 de ore.

„Noile reguli pentru transportul de pasageri sunt un pas necesar pentru a reduce răspândirea bolii coronavirus, pentru a salva viețile și sănătatea cetățenilor. Prin urmare, prezentarea atât de către șoferi, cât și de pasageri a documentelor care le-ar confirma siguranța Covid, este o condiție necesară pentru transportul regulat și neregulat în orice mod de transport”, a comentat decizia guvernatorul regiunii Transcarpatia, Anatoly Poloskov.

Potrivit acestuia, când Transcarpatia se află în zona roșie, afacerea va funcționa cu astfel de restricții, încât doar persoanele vaccinate vor folosi această afacere. Adică hotelurile, restaurantele, unitățile turistice etc. pot funcționa în zona roșie de carantină.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 629


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți