Social
13 mai 2022

Ucraina: Aproape 5 milioane de ucraineni şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul războiului

Ucraina: Aproape 5 milioane de ucraineni şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul războiului
13 mai 2022

Ucraina: Aproape 5 milioane de ucraineni şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul războiului

Aproximativ 4,8 milioane de persoane din Ucraina şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul invaziei ruseşti, din 24 februarie, se arată într-un un nou raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), o agenţie ONU.

„Dacă ostilităţile s-ar intensifica, pierderile de locuri de muncă ar creşte la şapte milioane”, estimează raportul, subliniind că „dacă luptele ar înceta imediat, atunci ar fi posibilă o redresare rapidă, cu revenirea a 3,4 milioane de locuri de muncă”. Acest lucru ar reduce pierderile de locuri de muncă la 8,9 la sută.

Raportul OIM a subliniat, de asemenea, că guvernul ucrainean a depus eforturi considerabile pentru a menţine sistemul naţional de protecţie socială operaţional, garantând plata prestaţiilor, inclusiv pentru persoanele strămutate în interiorul ţării, prin utilizarea tehnologiilor digitale.
Dintre cele 4,8 milioane de persoane care şi-au pierdut locurile de muncă, un total de 1,2 milioane sunt refugiaţi care au fugit în ţările vecine, iar 3,6 milioane sunt şomeri care trăiesc în Ucraina, potrivit raportului OIM.

Peste 5,23 milioane de refugiaţi, care sunt în principal femei, copii şi persoane cu vârstă de peste 60 de ani, au fugit în ţările vecine începând cu 24 februarie, se arată în raportul de miercuri.

Criza din Ucraina poate crea, de asemenea, perturbări ale forţei de muncă în ţările vecine, în principal Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România şi Slovacia, a adăugat raportul.

„Dacă ostilităţile continuă, refugiaţii ucraineni vor fi forţaţi să rămână în exil mai mult timp, punând şi mai multă presiune pe piaţa muncii şi pe sistemele de protecţie socială din aceste state vecine şi crescând şomajul în multe dintre ele”, se arată în raport.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 188


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți