Social
Redactor: Mirela Amarie
24 septembrie 2021

Ucraina ar putea interzice utilizarea uleiului de palmier în alimente

Ucraina ar putea interzice utilizarea uleiului de palmier în alimente

Rada Supremă de la Kiev a sprijinit proiectul de lege № 5148, care interzice utilizarea uleiului de palmier în produsele lactate și de cofetărie, precum și în alimentele pentru copii. 304 de deputați ai poporului au susținut adoptarea documentului, potrivit BucPress Cernăuți.

Potrivit notei explicative al proiectului, se propune clarificarea faptului că uleiul de palmier, împreună cu alte grăsimi și proteine ​​de origine non-lactată, este interzis pentru utilizare în produsele lactate tradiționale.

Documentul, în special, interzice utilizarea uleiului de palmier hidrogenat și a grăsimilor vegetale hidrogenate, a uleiului de susan sau semințe de in, a glutenului, precum și a ingredientelor produse de pesticide în alimentele pentru copii.

În plus, se propune determinarea conținutului maximum de acizi grași trans (grăsimi nesaturate) în produsele alimentare destinate consumatorului final și a celor destinate furnizării către unitățile de vânzare cu amănuntul, inclusiv online, și obligarea producătorilor și furnizorilor să furnizeze informații cu privire la cantitatea de grăsimi trans în astfel de produse.

Proiectul de lege prevede o responsabilitate sporită pentru oferirea spre vânzare sau vânzarea de alimente sau furaje care conțin substanțe interzise de lege. Se propune stabilirea amenzii pentru o astfel de infracțiune la 240.000 UAH pentru persoanele juridice și 150.000 UAH pentru persoanele fizice.

Este planificat ca după adoptarea proiectului de lege aceasta să intre în vigoare în ziua următoare datei publicării sale. Cu toate acestea, pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru implementarea sa, se propune punerea în aplicare a acestuia la un an de la intrarea sa în vigoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 252


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți