Social
Redactor: Mariana Struț
20 septembrie 2021

Ucraina: Au intrat în vigoare noi restricții de carantină

Ucraina: Au intrat în vigoare noi restricții de carantină
20 septembrie 2021

Ucraina: Au intrat în vigoare noi restricții de carantină

Restricțiile sunt prevăzute de rezoluția „Cu privire la modificările la deciziile Cabinetului de Miniștri din Ucraina din 9 decembrie 2020 № 1236 și 29 iunie 2021 № 677” adoptate de Guvern la 13 septembrie.

Modificările adoptate stipulează că certificatul COVID va avea două opțiuni (semn galben sau verde) și va conține informații despre vaccinare, un rezultat negativ al testului (valabil 72 de ore) sau recuperarea de la COVID-19. Așa-numitul certificat galben va conține informații despre prima vaccinare, iar „verde” - despre imunizarea completă, potrivit Agenției ACC.

Zona „galbenă”

În cazul introducerii nivelului galben de pericol epidemic, cerințele pentru activitatea instituțiilor de învățământ au fost simplificate. Acestea vor lucra cu condiția ca cel puțin 80% dintre angajați să aibă certificate COVID „galbene” sau „verzi”. În același timp, restricțiile privind nivelul galben al pericolului epidemiologic nu se vor aplica dacă toți participanții (vizitatorii) și cel puțin 80% din organizatorii de evenimente în masă, angajații cinematografelor, teatrelor, muzeelor ​​sau altor instituții culturale, săli de sport și piscine au un certificat COVID „galben” sau „verde”. Se remarcă faptul că decizia finală privind furnizarea de servicii numai pentru cei vaccinați sau respectarea tuturor restricțiilor de carantină rămâne pe seama proprietarului.

Zona „Roșie”

În cazul introducerii unui nivel roșu de pericol epidemic, instituțiile de învățământ vor funcționa numai dacă 100% dintre angajați au un certificat COVID „verde”. În plus, restricțiile actuale la nivel roșu nu se vor aplica cu condiția ca toți participanții (vizitatorii), angajații și organizatorii de evenimente în masă, inclusiv religioase, angajații cinematografelor, teatrelor, muzeelor ​​sau altor instituții culturale, unităților de divertisment, centrelor comerciale, unităților de catering, piețe, săli de sport și piscine, vor prezenta un certificat COVID „verde”.

Autoizolarea

În același timp, o persoană care trece frontiera Ucrainei nu poate fi supusă autoizolării dacă are un certificat „galben” sau „verde” de vaccinare sau recuperare de la COVID-19. Acest lucru se aplică și persoanelor care provin din teritoriile ocupate temporar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 463


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți