Social
Redactor: Mirela Amarie
11 martie 2022

Ucraina: Cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza războiului vor primi câte 6.500 UAH

Ucraina: Cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza războiului vor primi câte 6.500 UAH
11 martie 2022

Ucraina: Cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza războiului vor primi câte 6.500 UAH

Ucrainenii din regiunile devastate de război vor primi asistență financiară de la stat. Ajutorul bănesc în valoare de 6.500 de grivne pentru cei care și-au pierdut veniturile din cauza războiului este deja disponibil pe cardul „ePidtrymka” („eAjutor”). Banii vor fi transferați pe același card pe care ucrainenii vaccinați au primit câte 1000 UAH, a anunțat banca comercială PrivatBank.

Potrivit băncii, asistența va fi oferită în cadrul programului „ePidtrymka”. Pentru a primi banii, trebuie să depuneți o cerere prin aplicația mobilă „Dia” („Acțiune”).

În cazul în care clientul folosește deja un astfel de card în cadrul Programului de asistență pentru cetățenii vaccinați, cardul va fi găsit automat la cererea pentru pierderea veniturilor.

Dacă clientul nu are încă un card „ePidtrymka”, îl poate face doar după câteva clicuri în aplicația mobilă Privat24.

Banii pot fi cheltuiți pentru a plăti orice bunuri și servicii în Ucraina și pot fi transferați către alte carduri și conturi.

Vă reamintim că Cabinetul de Miniștri a adoptat o rezoluție pentru a oferi asistență financiară unică de 6.500 de grivne în 2022. Indemnizația se plătește doar celor care și-au pierdut salariul din cauza războiului.

Potrivit comunicatului, 21,9 miliarde UAH sunt alocate pentru aceste scopuri din fondul de rezervă al bugetului de stat.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți