Social
Redactor: Sergiu Barbuța
27 noiembrie 2020

Ucraina: Energia electrică pentru populație se va scumpi în 2021

Ucraina: Energia electrică pentru populație se va scumpi în 2021

În 2021 Compania ucraineană de electricitate (Ukrenergo) va majora tariful pentru furnizarea energiei electrice, ceea ce va duce la o creștere a prețului la electricitate pentru consumătorii casnici, transmite korrespondent.net, potrivit BucPress. 

Declarația a fost făcută jos, 26 noiembrie, de ministrul interimar al Energiei și Industriei Cărbunelui al Ucrainei, Iurii Boiko.

Demnitarul a subliniat că modificarea tarifului „cu probabilitate mare” va avea loc în cursul anului 2021.

„Astăzi, pentru energia electrică consumătorii casnici achită o copeică. În Ucraina, prețul mediu ponderat al furnizării energiei electrice de la stație în gospodăriile oamenilor este de 1.03 grivne, iar în ultimele două luni pentru un kWh consumătorii casnici au achitat 1.04 grivne”, a declarat Boiko.

Potrivit ministrului, de la 1 ianuarie 2021 prețul de achiziție pentru un kWh de energie electrică va cel puțin de 31 de copeici, iar toate acestea duc la majorarea tarifele de furnizarea energiei electrice cu 1.37 grivne, inclusiv pentru consumatorii casnici.

Sursa citată scrie că în legătură cu această situație Cabinetul de Miniștri al Ucrainei este în căutarea unei soluții care constă nu doar în modificarea tarifului pentru populație ci şi în revizuirea sistemului de subvenții, majorarea salariului minim, etc.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 257


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți