Social
Redactor: Elvira Chilaru
09 iunie 2021

Ucraina extinde lista documentelor care permit trecerea frontierei în perioada carantinei

Ucraina extinde lista documentelor care permit trecerea frontierei în perioada carantinei

Rezoluția Cabinetului de Miniștri din nr. 583 a modificat decizia Guvernului de instituire a carantinei și de introducere a unor măsuri restrictive anti-epidemice pentru a preveni răspândirea COVID-19, potrivit Agenției BucPress din Cernăuți.

În special, lista documentelor care permit trecerea frontierei Ucrainei în timpul restricțiilor de carantină și evitarea  autoizolării a fost extinsă.

De acum înainte, sub rezerva modificărilor adoptate de guvern, cetățenii străini și apatrizi (inclusiv titularii de permise de ședere temporară în Ucraina), pentru intrarea în Ucraina, în afară de documentul de identitate (certificat, permis de ședere, poliță de asigurare, care acoperă costurile asociate cu tratamentul COVID-19 și valabil pentru întreaga perioadă de ședere în Ucraina), este necesar să aveți fie un rezultat negativ al testării COVID-19 prin reacția în lanț a polimerazei, fie un test rapid pentru antigenul coronavirus SARS-CoV -2, care au fost efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat, sau un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare anti-COVID-19 incluse în lista OMS a permiselor de utilizare în situații de urgență. În absența unui test / vaccinare și / sau poliței de asigurare, trecerea frontierei de stat va fi refuzată.

Aceste norme nu se aplică mai multor categorii de cetățeni, care sunt definite în Hotărârea Guvernului.

În plus, cetățenii Ucrainei, străinii și apatrizii care locuiesc permanent în Ucraina, la trecerea frontierei de stat a Ucrainei, la intrare, nu sunt supuși autoizolării. De asemenea, se va reaminti că certificatele de testare și vaccinare nu sunt necesare copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1564


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți