Social
Redactor: Mariana Struț
06 noiembrie 2019

Ucraina: Guvernul planifică să renunțe la grupele de invaliditate

Ucraina: Guvernul planifică să renunțe la grupele de invaliditate

Guvernul Ucrainei planifică să renunţe la grupele de invaliditate rămase de pe timpurile sovietice. De la acest sistem de gradare a  invalidităţii se va trece la clasificarea internaţională a funcţionalităţii, aplicată în Uniunea Europeană.

Documentele respective au foct deja traduse în limba ucraineană,urmează doar ca noul sistem să fie ratificat în Ucraina.

Despre aceasta a anunțat Galina Tretiakova, șefa comitetului pe chestiunile politicii sociale și protejării drepturilor veteranilor din cadrul Radei Supreme. Ea de asemenea a specificat că nu e ceva nou ci este continuarea reformei medicale.

În prezent în Ucraina invalizii sunt împărțiți în 4 grupe: 1A, 1B, 2,3. În primul grup sunt incluse persoanele care au pierdut aptitudinile de muncă total și nu se pot îngriji desinestătător, iar ultimul grup include persoanele cu aptitudini de muncă parțiale și autocontrolare a comportamentului în public.

Inovanția va lichida grupele existente aplicânduse o gradație în procente a aptitudinilor de muncă și deplasare desinestătătoare a persoanelor cu invaliditate și dezabilități conform clasificării internaționale a funcționalității, aplicate în UE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 212

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți