Social
Redactor: Mariana Struț
10 octombrie 2019

Ucraina: Medicamentele au fost livrate în regiuni după un protest al pacienților

Ucraina: Medicamentele au fost livrate în regiuni după un protest al pacienților

Recent, la Kiev, în fața Cabinetului de Miniștri, a avut loc o acțiune a organizațiilor ce reprezintă pacienții ucraineni „Ministerul sănătății – căzut la fund”. Acțiunea a fost inițiată din motivul că medicamentele nu erau livrate la timp prin regiunile Ucrainei.

Inițiatorilor acțiunii li s-au spus că medicamentele urmează să fie transportate în regim urgent.

Conform directorului adjunct al Departamentului sănătate al ARS Cernăuți, Maria Polișciuk, Ministerul sănătății anual transmite în regiune medicamente în valoare de 70 milioane grivne. Programele pentru pacienții grav bolnavi sunt finanțate 100 la 100, altele, însă – parțial. La momentul dat, Departamentul a primit ordinul de la Ministerul Sănătății pentru recepționarea medicamentelor.

Acțiunea organizațiilor publice ce reprezintă pacienții ucraineni a fost desfășurată fiindcă medicamentele nu sunt livrate pacienților, iar organizatorii au informații că acest lucru se întâmplă deoarece funcționarii la cel mai înalt nivel nu semnează documentele necesare.

Consilierul ministrului sănătății, Dmitro Raimov, susține că documentele pentru livrarea medicamentelor au fost datate cu luna aprilie, dar a fost necesar ca medicamentele să fie controlate, acesta a fost motivul  realreținerii. Luni medicamentele au fost trimise prin regiuni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 231

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți