Social
Redactor: Mirela Amarie
31 iulie 2020

Ucraina: Noi reguli de funcționare a instituțiilor de învățământ în timpul carantinei

Ucraina: Noi reguli de funcționare a instituțiilor de învățământ în timpul carantinei

Ministrul adjunct al sănătății, medicul șef sanitar de stat Viktor Lyașko, a numit câteva reguli de funcționare a instituțiilor de învățământ în timpul carantinei. În special, profesorii trebuie să-și măsoare temperatura în fiecare zi lucrătoare, potrivit portalului guvernamental, citat de Agenția BucPress.

Potrivit lui Lyașko, în rezoluția din 22 iulie №641 „Cu privire la stabilirea carantinei și introducerea măsurilor anti-epidemice consolidate pe teritoriu, cu răspândire largă a unei boli respiratorii acute de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2”, guvernul a prescris reguli clare pentru organizarea instituțiilor de învățământ.

„Acestea vizează în primul rând să înlăture posibila comunicare a copiilor de diferite vârste. Cerem  să se organizeze începutul lecțiilor în momente diferite, astfel încât copiii să nu frecventeze școlile în același timp cu adulții și persoanele din afară care nu participă la procesul educațional”, a declarat ministrul adjunct.

Conform normelor, profesorii vor trebui să-și măsoare zilnic temperatura și să fie cu măști înainte de lecție. Cu toate acestea, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a prescris alte reguli pentru copii.

„Abandonăm termometria, dar introducem anchete de sănătate asupra copiilor, iar în cazul simptomelor unei infecții virale acute respiratorii, trebuie să li se măsoare temperatura și să le fie oferită consultare de către un profesionist medical”, a explicat Lyașko.

Vă reamintim că, Ministerul Sănătății le-a permis școlilor și studenților să rămână fără măști în timpul orelor. Cu toate acestea, la intrarea în școală și la deplasarea pe coridoare și între sălile de clasă, purtarea măștilor este obligatorie. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 217

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți