Social
Redactor: Mariana Struț
14 martie 2022

Ucraina: Ocupanții ruși au bombardat Universitatea din orașul Cernihiv

Ucraina: Ocupanții ruși au bombardat Universitatea din orașul Cernihiv
14 martie 2022

Ucraina: Ocupanții ruși au bombardat Universitatea din orașul Cernihiv

În această noapte inamicul a tras cu „Uragane” în orașul Nijin din regiunea Cernihiv, informațiile despre victime urmează să fie clarificate. Iar dimineața invadatorii ruși au efectuat lovituri aeriene asupra orașului Cernihiv.

Armata rusă a distrus clădirea Universității Politehnice Cernihiv cu un bombardament de noapte.

Despre aceasta a declarat Viaceslav Ceaus, șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv, potrivit ACC.

„Înregistrez un videoclip lângă Politehnica din Cernihiv – un alt obiect „militar” care a fost distrus astăzi, distrus de inamic noaptea. Mi-e greu să mă uit la asta. Pentru că, în primul rând, am absolvit această universitate în 1999. În al doilea rând, sunt președintele consiliului de supraveghere al acestei instituții. Dar ei vor fi trași la răspundere pentru această crimă, 100%”, a spus Ceaus.

Șeful administrației regionale de stat a menționat că situația din regiune nu s-a schimbat semnificativ. Nijinul a fost bombardat de ”uragane” noaptea, fără victime civile (informații de clarificat). De asemenea, la Cernihiv au fost efectuate atacuri aeriene dimineața.

„Forțele noastre armate lucrează eficient, dând lovituri puternice echipamentelor inamice din întreaga regiune. Ieri un avion a fost doborât deasupra Cernihivului, inamicul a pierdut un alt avion. Nu mai au mult timp, dar tot trebuie să avem răbdare. Fac apel la acele comunități care se află astăzi într-un mediu temporar ocupat și la care nu avem acces. Există comunități care sunt în mod constant bombardate metodic. Sunt comunități care sunt mai mult sau mai puțin lăsate în pace, deși în stare de război. Toate comunitățile interacționează între ele și se coordonează la nivelul administrațiilor militare raionale. Acolo unde avem ocazia, ajutăm și transferăm periodic alimente și medicamente. Acolo unde nu avem, dragi oameni, trebuie să avem puțină răbdare. Înțelegem cât de greu este pentru voi. Înțelegem cât de greu poate fi fără pâine, fără alte produse, dar încercăm să găsim o posibilitate pentru a transmite alimente și medicamente în fiecare așezare care se află temporar sub controlul inamicului”, a spus Ceaus.

Șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv a adăugat că va discuta cu guvernul despre organizarea unui „coridor verde” de la Cernihiv. De îndată ce va fi luată decizi corespunzătoare - va informată populația imediat. În dimineața zilei de 14 martie, s-a aflat că în regiunea Cernihiv nu există parțial alimentare cu lumină, căldură, gaz și apă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 369


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți