Social
Redactor: Mirela Amarie
03 septembrie 2021

Ucraina – printre țările cu cele mai multe medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Ucraina – printre țările cu cele mai multe medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
03 septembrie 2021

Ucraina – printre țările cu cele mai multe medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

La 2 septembrie sportivii ucraineni au câștigat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo două medalii de bronz, patru de argint și trei de aur.

Oleksiy Denisiuk (tir sportiv) și Denis Ostapcenko (înot) au adus echipei medalii de bronz. Medaliile de argint au fost câștigate de Elizaveta Mereșko (înot), pentru care acesta a fost al cincilea premiu la individual, Anton Koli (înot), Oxana Boturciuk (cursă de 100 de metri), Victor Diduh și Maxim Nikolenko (tenis de masă).

Sportivii Vladislav Zagrebelni și Maria Pomazan au câștigat medalii de aur la atletism, iar înotătorul Maxim Krupak a câștigat a patra medalie de aur la Paralimpice.

În prezent, echipa națională a Ucrainei are 84 de medalii: 25 de bronz, 39 de argint și 20 de aur. În ceea ce privește numărul de premii, Ucraina este printre primele cinci.

Jocurile Paralimpice sunt un eveniment sportiv la care participă sportivi cu diferite dizabilități. Prima ediție a Jocurilor Paralimpice de vară a avut loc în anul 1960, la Roma, iar din 1988, de la ediția organizată la Seul, Jocurile Paralimpice sunt organizate în mod regulat la câteva săptămâni după încheierea Jocurilor Olimpice. Ediția din acest an este cea de a doua organizată de Tokyo, după cea din 1964 și cea de a treia organizată de Japonia, care a mai organizat și Jocurile Paralimpice de iarnă din 1998 de la Nagano.

La ediția din acest an participă 4537 de sportivi din 163 de țări, în 540 de probe din 22 de sporturi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 340


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți