Social
15 mai 2020

Ucraina: Salariile medicilor ar putea fi majorate cu 50 la sută

Ucraina: Salariile medicilor ar putea fi majorate cu 50 la sută

Ministerul Sănătății din Ucraina efectuează în prezent calculele necesare pentru majorarea salariilor medicilor cu 50 la sută. Despre aceasta a declarat Ministrul Sănătății Maksim Stepanov, citat de Agenția BucPress.

„Trebuie să coordonăm aceste calcule cu Ministerul Finanțelor pentru ca din luna iulie să putem primi mijloacele necesare din Bugetul de Stat”, a spus Maksim Stepanov.

Potrivit lui, medicii ucraineni trebuie să primească salarii decente, de aceea departamentul pe care-l conduce a inițiat sporirea salariilor cu 50 la sută, începând cu data de 1 iulie 2020.

„Această majorare a fost promisă de nenumărate ori, cred că a sosit timpul să ne facem datoria și să ridicăm prestigiul profesiei de medic, mai ales acum, când medicii ucraineni își pun în pericol propria viață, tratându-i pe bolnavii de COVID-19”, a relevat Maksim Stepanov. Prezentând la briefingul de vineri ultimele date de statistică privind pandemia de coronavirus pe teritoriul Ucrainei, Ministrul Ocrotirii Sănătății, Maksim Stepanov, a ținut să menționeze: „Dacă ne referim la situația în regiuni, voi menționa că cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore au fost fixate în regiunea Cernăuți – 84 de bolnavi, urmează regiunea Volyni cu 47 de bolnavi și orașul Kiev – 56 de cazuri noi. În total, de la începutul pandemiei COVID-19, au fost confirmate în laborator 17330 de probe pozitive, 476 de persoane au decedat și 4473 s-au vindecat de coronavirus. În total, în ultimele 24 de ore, au fost fixate 483 de cazuri noi  de infectare cu COVID-19”, a adăugat Maksim Stepanov, citat de Radio Ucraina Internațional.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 443


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți